Moderskab

To måneder gammel

noahedit

Med et par dages forsinkelse, har jeg nu samlet et par nævnværdige ændringer og udviklinger af Noahs vækst den seneste måned. Sikke hurtigt det er gået, og sikke meget han har rykket sig!

  • Han er blevet mere opsat på at lære. Hænderne rækker usikkert ud efter farverige tøjdyr, og han forsøger stadig at imitere fjollede bevægelser med hele kroppen. Det er desuden fantastisk interessant at gå på opdagelse på egen krop, når han opdager et øre eller en fod.
  • Det er ikke længere så tiptop at ligge på ryggen, når man ligger i sin vugge. I søvnens slagmark vender han sig ofte fra rygliggende til sideliggende, og når hans mor rykker ham tilbage i den rette liggestilling, holdes utilfredsheden ikke tilbage. Endvidere har han haft succes med at vende fra mave til ryg to gange.
  • Trods forældrenes forsøg på at undertrykke det, er det blevet rart, at have tommelfingeren i munden. Hånden er dog stadig svær at holde stille, og han bliver sur, når fingeren falder ud og han må kæmpe ihærdigt for at få den tilbage i munden.
  • Han er begyndt at skubbe sig fremad ved at trække benene op under maven og derefter strække dem ud.
  • Det er meget smilefremkaldende, når hans mor ruller ham rundt på aktivitettæppet, og lige så sjovt, når der tændes for børnemusikken og der danses. Allerbedste sang er Alfabetsangen, som han kan finde på at brokke sig over, når sangen slutter og at han mener, at hans forældre er for langsomme til at starte sangen forfra.
  • Sommervarmen er ikke rar, og han pyldre en smule indtil solen atter går ned. Indtil da sover han meget mere end hvad han normalt gør, men det påvirker gudskelov ikke hans nattesøvn, og tiden imellem bruges på leg og “samtaler”.
  • Han gurgler og udstøder bevidst mange lyde. Hvor han før blev helt chokerede over, at der pludselig kom en lyd fra ham, er han nu blevet mere opsat på selv at komme med dem.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s