Familieliv

Ferie med baby: 5 råd

Vi var blandt skønhed i Marielyst med våde omfavnelser fra swimmingpoolen, kære familiemedlemmer og tid til overværelse af en underfundig riddeturnering. En uges ophold i feriehuset med en baby på knap fire måneder har budt på vidunderlige minder og vanskelige øjeblikke, som har gjort mig en erfaring rigere. Herunder er fem tilegnet kundskaber, som jeg gerne vil dele.

1. Fasthold rutinerne: Det er klart, at kontinuiten i hverdagen styrker tryghedsfølelsen for voksne såvel som børn. Det at være omgivet af de trivielle rutiner, er en fordel i enhver henseende, når både miljø og omgivelser hækler sig anderledes end allerede velkendt, og de små poder perpleks må følge med.

2. Husk hvilepauser: Når området er uudforsket og proppet med hidtil ukendte oplevelser som blot venter, er det let at lade sig rive med og glemme barnets behov for ro og hvilke. En overstimuleret eller/og urolig baby er ikke ønskværdigt.

3. Pak strategisk ud: Forbliv organiseret under hele opholdet ved straks at pakke ud. At være i stand til at række ud efter en hagesmæk eller en bodystocking, opretholder dit kølige overblik over situationen og skaber ikke frustation, som når du i al hast må vende bunden i vejret på din kuffert for at få fat i målet.

4. Udpeg et legeområde: Et overflod af bamser og bidelegetøj undgås ved at udpege et legeområde, og skaber en rar hjemlighed for barnet, samt en overordnet ryddelighed på hotelværelset. Skab samtidig en midlertidig men hyggelig pusleplads.

5. Forvent urolige natter: Det kan må mange måder være uhyggeligt for det lille pjok at vågne i nattetimerne, når sengen ikke er den sadvanlige og nattens mul og mørke byder på nye lyde og lugte. Forvent derfor mere gråd og uro over natterne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s